Říci „udělám hrnec těstovin“ je snadné. Dělat to správně už tolik ne. Říkáte si, kolik chyb může člověk udělat při tak triviální věci? Představíme vám jich hned sedm.
Pravidlem je, že v litru vody by se nemělo uvařit více než sto gramů těstovin. Vaření těstovin v malém množství vody je chyba, pokud se nejedná o recept na těstoviny v jednom hrnci, jehož tajemství spočívá ve vaření těstovin přímo v omáčce s přidáním trochy vody jako u rizota .
Pokud je na obalu uvedeno 10 minut vaření, nepřekračujte tuto dobu. Před uplynutím času ji sceďte a vodu na vaření si uschovejte. Těstoviny vhoďte přímo do omáčky a nechte dovařit během procesu a podle potřeby přidejte vodu z vaření.
Čerstvě scezené těstoviny nikdy nedávejte pod kohoutek. Zastavení procesu vaření je chybou i při přípravě studeného těstovinového salátu.
Solení vody „podle chuti“ může být klamné. Ve skutečnosti je přesné množství jedna polévková lžíce na litr vody a měla by se přidat, jakmile se voda začne vařit.
Tip: Chcete si dopřát pravé italské těstoviny bez práce, s rozvozem zdarma přímo před vaše dveře? Objednejte si ze všech známých druhů na stránkáchrozvoz těstovin Brno a rozvoz těstovin Olomouc! Vše připraveno z čerstvých a autentických surovin tak, jako na dovolené v Itálii!
Někteří lidé přidávají olivový olej během vaření, aby „oddělili“ těstoviny, zvláště když jsou dlouhé nebo mají tvar vejce. Je to úplně k ničemu!
Nevařte dlouhé těstoviny v příliš nízkém hrnci a nikdy je neskládejte, nebo ještě hůř, nelámejte špagety, aby se vešly. K vaření vždy vybírejte vhodný hrnec
Aby se těstoviny dokonale spojily s omáčkou, měli byste je scedit, když jsou al dente, a prohodit je s omáčkou alespoň jednu minutu na sporáku.